Introduction

‘Maximum benefit, minimum disruption’

Installing an electricity infrastructure within a new business park is one thing, but installing an electricity infrastructure to an already established, thriving business park is quite another – making a quick, efficient delivery more important than ever. Here’s how we achieved it for John Lewis’s new Customer Contact Centre at the 40,000 sq ft Fintry House, Hamilton International Technology Park...

The Challenge

The location for John Lewis’s new Customer Contact Centre was one we knew well, being directly opposite Energetics’ own Head Office amidst the busy Hamilton International Technology Park. Our very own landlords had trusted us to deliver an electrical infrastructure that was on our doorstep. We also knew that space was at a premium, and that it would be in our best interest to design a solution to be delivered with minimum disruption to other occupants.

The Solution

With both of these factors in mind, the Energetics Design & Build team proposed a single close coupled substation within a double GRP enclosure capable of accommodating both Energetics’ and the customer’s switchgear – a bespoke solution designed to save space and maximise the number of car park spaces available to John Lewis Partners.

Such was our commitment to delivering this space-saving solution within the challenging timescale that we completed works – including connection – not just on schedule but significantly ahead of schedule. A quality job turned around quickly.

Please click here to download the Case Study.

“The Energetics team were very helpful nothing was a problem to resolve and the project was carried out per programme. Overall, very good to work with!”

Jim Port, Project Manager, Dawn Group